-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:18463 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

چرا اول ماه با اختلاف افقها فرق مي كند و مثلا در كشوري امروز اول ماه است و دركشور ديگر كه در شرق آن واقع شده فرداست ؟
اسـتـدلالات عـلمي و آزمايشهاي مختلف , كروي بودن زمين را بوضوح ثابت مي كند و اين مساله امـروز جـزء مسلمات علمي شمرده مي شود از طرفي كره ماه هم در حركت خود به دور زمين تقريبا در هر ماه يك دور كامل را طي مي كند و بر اثر همين گردش ماه به دور زمين هلال , بدر , تربيع و محاق صورت مي گيرد زيراهميشه نصف كره ماه كه در مقابل خورشيد قرار دارد روشن است , منتها طرز قرارگرفتن ماه و خورشيد و زمين ( بر اثر گردش ماهانه كره ماه ) گـاهـي چـنـان است كه ماتمام نيمكره روشن ماه را مي بينيم و در آن وقت بدر كامل است و گـاهـي طـوري مـي شـود كـه نـيمي از آن به طرف ماست و آن هنگام تربيع است و به همين تـرتـيب ساير حالاتي كه براي ماه ديده مي شود به سبب اختلاف نحوه قرار گرفتن ماه و زمين و خورشيد است . بـه ايـن تـرتـيـب در نـقـاط غربي به واسطه اين كه زمين كروي است شرايط رويت زودتر صورت مـي گيرد و هلال زودتر رويت مي شود و در نقاط شرقي شرايطرويت ديرتر حاصل مي گردد و به همين دليل ديرتر رويت مي شود . ايـن مـوضـوع را بـه وسيله ساده اي مي توان آزمايش كرد ; يك كره معمولي جغرافيايي رااز سقف آويـزان مـي نـمـاييم و در مقابل آن يك چراغ قرار مي دهيم بطوري كه چراغ محاذي يا بالاتر از آن باشد , سپس در آخر اطاق دور از چراغ مي ايستيم , خواهيم ديد كه تمام نيمكره تاريك رو به سوي مـاسـت , كـم كـم كه جلو مي آييم به جايي مي رسيم كه هلال باريكي از نيمكره روشن در برابر ما آشكار مي گردد و به اين ترتيب روشن مي شود كه تغيير محل ما در مشاهده هلال مزبور موثر است و با توجه به انحناء و كرويت زمين تاثير افقها در مشاهده و عدم مشاهده هلال واضح تر مي گردد .

پاسخ به پرسشهاي مذهبي
مكارم شيرازي - ناصر و جعفر سبحاني

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.